У Києві таксист закрив пасажира в підвалі і прикував на ланцюг за несплату по лічильнику

05 серпня 23:11

Таке надміру радикальне рішення обернеться для водія таксі великими нагараздами

 

Бажання "відновити справедливість" може обернутися для столичного таксиста тюремним терміном. Йому загрожує термін за незаконне позбавлення волі (викрадення) людини.

У поліцію Київщини звернувся 38-річний мешканець міста Суми, який повідомив, що його утримували в підвалі, повідомлялє прес-служба Нацполіції.

Ситуація, як встановила поліція, розвивалася так.

Заявник зробив замовлення в таксі - йому треба було поїхати до Сум. Не доїхавши до місця призначення, таксист попросив розрахуватися за поїздку. Однак пасажир повідомив, що на рахунку немає грошей. Водій пішов йому назустріч і відвіз до найближчого відділення банку. Але з'ясувалося, що чоловік має борг у фінансовій установі, тому в позиці йому відмовили. Дізнавшись про це, вони вирішили повертатися в Київ. У столиці також не вдалося знайти гроші.

Тоді водій вирішив отримати гроші на свій розсуд. З урахуванням поїздки туди-назад водій нарахував йому сім тисяч гривень.

Таксист завіз пасажира у своїй гараж у селі Софіївська Борщагівка. Там, у підвалі, він зв'язав йому ногу ланцюгом і закрив.

Потерпілий знайшов у приміщенні інструменти, завдяки чому йому вдалося самостійно звільнитися. У неволі він провів сім годин.

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції затримали водія таксі за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, з 1 серпня в усіх містах України почали діяти піші патрулі поліцейських. Ранее піші мобільні групи правоохоронців з'явилися в Києві. Також київська влада посилила охорону правопорядку на привокзальній площі у Києві з допомогою бійців спецпідрозділу поліції "Тор".