У Києві спалили автомобіль депутата Київради

12 лютого 12:43

Депутат належить до партії ВО "Свобода".

 

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу автомобіля депутата Київської міської ради від ВО "Свобода" Володимира Назаренка. Як повідомили в поліції, близько другої години ночі на гарячу лінію надійшла інформація про те, що у дворі будинку по проспекту Перемоги горить автомобіль "Тойота Ленд Крузер".

"До правоохоронців, які прибули на місце подіх, звернувся депутат Київради, який повідомив, що користується цим автомобілем, а зареєстрована машина на його матір. У свою чергу, жінка розповіла, що побачила загоряння автомобіля, тому негайно викликала поліцію та пожежників", - повідомили в поліції.

Ймовірною причиною пожежі поліція назвала занесення стороннього джерела займання. За попередньою інформацією, невідомі розбили скло і кинули в салон позашляховика невідома речовина, в результаті чого машина загорілася. Вранці поліцейські провели додатковий огляд місця події для з'ясування причин і обставин інциденту.

Слідчі столичної поліції почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Раніше прес-служба ВО "Свобода" повідомила, що невідомі спалили автомобіль матері депутата Київради Володимира Назаренка, припаркований біля будинку на проспекті Перемоги, де живе Назаренко з батьками, "Свобода" розглядає цей інцидент як розправу за активну громадсько-політичну діяльність депутата і вимагає від правоохоронців розслідування злочину.

Володимир Назаренко - командир взводу батальйону "Київська Русь". Очолює відділення Всеукраїнської громадської організації "Сокіл" у Києві. У Київраді – член комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Нагадаємо, в грудні невідомі спалили автомобіль адвоката Валентину Рибину, який захищав Володимира Рубана, екс-беркутівців і Рафаеля Лусварги.