У Києві постраждали троє спепризначенців після акції протесту під МВС

15 травня 00:39

У столиці 14 травня соратники Катерини Гандзюк провели акцію протесту проти бездіяльності Луценка і Авакова.

 

У Києві після зіткнень з активістами під стінами Міністерства внутрішніх справ постраждали троє правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у вівторок, 14 травня. Згідно з повідомленням, один з учасників акції застосував сльозогінний газ, в результаті чого троє спецназівців отримали опіки слизової очей.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У поліції зазначили, що в межах своєї компетенції виконали всі необхідні слідчі дії в справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Зазначимо, у вівторок активісти провели акцію протесту "Обережно. Токсичні" під стінами МВС, вимагаючи відставки генпрокурора Юрія Луценка та голови МВС Арсена Авакова через затягування розслідування справ щодо нападів на активістів і вбивств на Майдані.

"Активісти ще раз підкреслили: поки ці люди перебувають на керівних посадах, реформа правоохоронної системи неможлива. Те, що вони токсичні, доводить кількість нападів на громадських активістів за останній рік, саботаж розслідування гучних справ і повна бездіяльність правоохоронців. Вони повинні бути звільнені від посад і понести покарання за корупцію, перешкоджання правосуддю, відсутність розслідування справ Майдану, вбивств і нападів на активістів і журналістів", - йдеться в повідомленні активістів у Facebook.

Крім того, соратники Катерини Гандзюк мають намір 18 травня провести масштабні акції у великих містах: "Україна запитує: Хто замовив Катю Гандзюк?". За даними активістів, розслідування вбивства активістки триває дев'ять місяців.

"Ми закликаємо вийти на площі всіх, хто не готовий миритися зі спробами силових відомств злити і зам'яти справу про замовне вбивство, організоване політиками на високих державних посадах. Ми закликаємо вийти і нагадати всім, що нас не можна вбивати. Що Україна, в якій за два роки організовано, але не розслідувано понад 50 замовлених нападів на проукраїнських активістів - вимагає негайних змін", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що ТСК у Верховній Раді проведе останнє закрите засідання комісії у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.