У Києві поліцейські не пустили за кермо п'яного консула РФ

15 червня 01:38

Російський консул Іван Заворін був помічений за вживанням алкоголю у грузинському ресторані "Чачапурі".

 

У Києві співробітники Національної поліції завадили керівникові консульського відділу посольства Росії в Україні Івану Заворину сісти за кермо після вживання алкоголю, написала у своєму Facebook журналістка телеканалу СТБ Олена Лунькова.

Російський консул Іван Заворін був помічений за вживанням алкоголю у грузинському ресторані "Чачапурі". За словами Луньковой, після того, як дипломат вжив гарячливе, він спробував сісти за кермо автомобіля із дипломатичними номерами.

Реагуючи на ситуацію, журналістка, яка також вечеряла в тому ресторані, викликала поліцію. Прибулі на місце патрульні запропонували росіянину пройти тест на алкоголь, але він відмовився; у підсумку, поліція не дозволила йому сісти за кермо.

Нагадаємо, раніше працівники російських дипломатичних відомств в Україні вже потрапляли у поле зору правоохоронців за водіння у нетверезому стані.

У жовтні 2015 року російський дипломат і аташе посольства РФ в Україні Віктор Ришніков, який імовірно перебував у стані алкогольного сп'яніння, став учасником ДТП під Києвом. Його Toyota Camry на Новообухівській трасі влетіла у відбійник.

Пізніше у мережі опублікували відео ДТП під Києвом за участю Віктора Ришнікова. У посольстві РФ тоді запевняли, що їхній колега не був напідпитку під час аварії.

У липні 2017 року співробітники Патрульної поліції Києва зупинили в районі Бортничів автомобіль з російськими дипломатичними номерами. За його кермом знаходився нетверезий радник посла РФ в Україні, представник прикордонної служби ФСБ Росії Руслан Трибунський. Він відмовився від проходження тесту на алкоголь та викликав співробітників російського диппредставництва.

1 квітня 2018 року автомобіль дипломатичного представництва Росії потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в центрі Києва. Близько 00:30 на Нижньому Валу, 17/8 автомобіль Volkswagen в'їхав у припарковане на узбіччі таксі KIA. За даними свідків, водій дипавто був нетверезий.