У Києві планують заборонити політичну агітацію в школах

09 листопада 16:08

На сьогодні деякі політики приходять до шкіл з агітацією та відкривають громадські приймальні на територіях навчальних закладів.

 

Київська міська рада ухвалила в першому читанні проект рішення щодо недопущення політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва.

Як зазначає прес-служба Київради, відповідно до чинного законодавства, одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Залучення учнів і студентів до участі в політичних акціях під час навчально-виховного процесу не допускається. Проте, як наголошують депутати Київради, в останні роки ці норми часто порушують.

"На сьогодні багато депутатів не соромляться приходити у місцеві школи, аби прорекламувати себе чи свою політичну партію. Більше того, вони навіть відкривають громадські приймальні на територіях навчальних закладів. Такий стан речей недопустимий, а тому депутатам слід раз і назавжди заборонити таке свавілля", - зазначила співавтор проекту рішення Наталія Шульга.

Таким чином, пропонується встановити, що на території загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва не допускається розповсюдження реклами політичного характеру та здійснення політичної агітації. При цьому матеріально-технічна база навчальних закладів столиці не повинна використовуватись для розміщення громадських приймалень і політичної агітації.

У жовтні в Києві заборонили вигул собак біля шкіл і лікарень. Рішення ухвалено після численних скарг на власників тварин, які демонструють байдужу та неприпустиму поведінку.