У Києві планують призвати на службу менше 800 осіб

08 квiтня 13:55

Всього по Україні навесні планують призвати понад 18 тисяч молодих людей.

 

Під час весняного призову у Києві залучити до служби повинні 780 осіб, хоча призову підлягають понад 30 тисяч молодих людей, заявив під час прес-конференції військовий комісар Київського міського військового комісаріату Сергій Клявлін.

"Згідно з указом президента України та розпорядженням уряду в країні заплановано проведення чергового призову на строкову військову службу громадян України, які досягли призовного віку і не мають відповідних відстрочок від призову. Заклик триватиме 3 місяці – квітень, травень, червень", - заявив Клявлін.

Він додав, що робота призовних комісій у столиці розпочалася з 1 квітня. Клявлін також зазначив, що в цілому по Україні в рамках весняного призову до служби в Збройних силах та інших військових формуваннях планують закликати 18 тисяч 752 людини. Зокрема, до ВСУ – 9 тис, Нацгвардії – 5 152, Держприкордонслужби – 4 тис, Держслужби спецтранспорту – 600 осіб.

"Планове завдання по Києву на цей призов становить 780 осіб. З них для ЗСУ – 423 людини, Нацгвардії - 190, Держприкордонслужби - 147, Держслужби спецтранспорту – 20 осіб", - додав Клявлін уточнивши, що зараз в Києві більше 30 тис осіб підлягають призову на строкову службу.

Зазначимо, призову на строкову службу підлягають молоді люди, яким виповнилося 20 років, а також юнаки до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Нагадаємо, в 2018 році на службу в українську армію прийняли 27 тисяч контрактників.