У Києві перейменували вулицю Толстого, площу та провулок

06 грудня 19:55

У Дніпровському районі перейменували площу Новоросійську, а провулок Радянський отримав ім'я етнографа Костянтина Михальчука.

 

Київрада у четвер, 6 грудня, перейменувала у столиці ще дві вулиці, площу і провулок. Про це інформує прес-служба КМДА.

Зокрема, вулиця Механізаторів у Солом'янському районі отримала назву Генерала Шаповала - на честь українського військовослужбовця, розвідника, генерал-майора (посмертно) Збройних Сил України, Героя України (посмертно).

Перейменована вулиця Толстого у Деснянському районі на вулицю Володимира Беца - українського видатного анатома і гістолога, педагога, громадського діяча, професора Київського університету, члена багатьох наукових товариств.

Також підтримано пропозицію про перейменування площі Новоросійської у Дніпровському районі на честь міста Чернігова, яка була ініційована місцевими жителями, депутатами Київської міської ради та постійною комісією Київради з питань культури та туризму з урахуванням розташування площі, в тому числі і біля станції метро "Чернігівська".

Нову назву отримав і провулок Радянський у Солом'янському районі, який отримав ім'я Костянтина Михальчука - видатного українського мовознавця та етнографа.

Крім того, названий безіменний провулок, який пролягає від вулиці Митрополита Володимира Сабодана у Деснянському районі. Нова назва - Ковтунівський - походить від місцевості Ковтунівка, в якому розташований провулок.

Нову назву "Залізничний" присвоєно і скверу біля площі Петра Кривоноса, де знаходиться пам'ятний знак залізничникам.

Нагадаємо, раніше в столиці перейменували вулицю Сабурова, що на Троєщині, на вулицю імені балетмейстера Сержа Лифаря. Також перейменована площа Червона Пресня на Подолі - на Щекавицьку.