У Києві пам'ятник видатному винахідникові Сікорському друкують на 3D-принтері

06 серпня 03:12

У вересні у Києві презентують пам'ятник Сікорському

 

Унікальний пам'ятник видатному киянину - авіаконструктору, ученому, філософу, винахіднику Ігорю Сікорському створюється в Києві. Пам'ятник незвичайний тим, що його модель виготовляють абсолютно в дусі самого винахідника - друкують на 3D - принтері.

Пам'ятник незвичайний і по конструкції: він буде спиратися на одну точку і мати кінетичні елементи - частина скульптури буде рухомою. Фігура Сікорського з піднятою рукою символізує прагнення в небо.

Висота бронзового пам'ятника з постаментом - 7 м 20 см. Постамент буде виготовлений з граніту.

На сторінці Кличко-мер в Facebook в репортажі з майстерні показали, як творці пам'ятника виготовляють частини скульптури, які згодом будуть зібрані, потім відлита керамічна модель, яка потім буде переведена в бронзу.

Мер Києва Віталій Кличко анонсував відкриття пам'ятника всесвітньо відомому киянину у вересні. Він буде встановлений біля аеропорту "Київ" імені Сікорського (Жуляни).

Уродженець Києва Ігор Сікорський (1889-1972) відомий як творець першого у світі чотиримоторного літака, трансатлантичного гідроплана та серійного вертольота одногвинтової схеми. У 1918 році він емігрував до США, де заснував компанію Sikorsky Aircraft, яка випускала літаки та вертольоти. Сьогодні підприємство належить американській корпорації Lockheed Martin.