У Києві неатестовані правоохоронці пікетують МВС

13 грудня 13:13

Організатори протесту правоохоронців відзначають, що це не єдина акція, і мають намір пікетувати міністерство протягом тижня.

 

У Києві неатестовані співробітники правоохоронних органів пікетують будівлю Міністерства внутрішніх справ (МВС) України, повідомляє телеканал "112".

"До МВС продовжують сходитися люди на акцію протесту. Всі вони – працівники МВС, тут і слідчі, і правоохоронці, які працювали тривалий час. Багатьом з них, за їх словами, залишається до пенсії недовго, але не можуть вони вийти на пенсію або продовжити роботу у зв'язку з тим, що частина з них не пройшла переатестацію або ще проходить. За словами організаторів (пікету), у багатьох з них є складнощі, ніби навмисно блокують роботу, щоб вони не могли пройти переатестацію", - сказала журналіст.

Також організатори протесту відзначають, що це не єдина акція, і мають намір пікетувати міністерство протягом тижня. За даними поліції, у пікеті беруть участь більше 1 тисячі чоловік, очікується, що їх число може збільшитися до 5 тисяч.

Читайте також: Томенко: Коаліція пропонує свій варіант люстрації суддів - переатестацію

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що під час першого та другого етапів переатестації співробітників міліції Києва та Київської області для прийому на службу в Національну поліцію, відсіялися 3386 колишніх міліціонерів або 37,47% випробовуваних.

Нагадаємо, 10 листопада Верховна Рада прийняла закони, згідно з якими вносяться зміни до законодавства про роботу органів внутрішніх справ.

7 листопада в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію". При цьому закон "Про міліцію" з 7 листопада втратив чинність.

5 листопада Кабінет міністрів України затвердив положення про Нацполіцію. Удокументі йдеться, що поліція є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через главу МВС. Поліція реалізує держполітику у сфері забезпечення охорони прав і свобод людини, а також протидії злочинності.

4 листопада начальником Національної поліції України була призначена колишній міністр освіти Грузії Хатія Деканоїдзе.