У Києві нарахували 35 тисяч потенційних ухильників від армії

28 вересня 00:49

З 1 жовтня в Україні стартує осінній призов.

 

Військові комісаріати Києва передали у Національну поліцію майже 35 тисяч справ на киян, які ухиляються від призову на строкову військову службу. Про це повідомив військовий комісар Київського міського військового комісаріату полковник Сергій Клявлін.

"Нами передано в Національну поліцію 34 тисячі 930 справ, для того щоб їх (призовників - ред.) розшукали, а при необхідності внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Це ті люди, які систематично ухиляються від призову на строкову військову службу", - зазначив він, передає Українська правда.

"Явка на призовні пункти традиційно залишається вкрай низькою. Свідомість громадян вкрай низька. Багато киян ухиляються всіма можливими і неможливими способами", - визнав офіцер.

За словами Клявліна, зараз поліція відкрила чотири кримінальні провадження проти громадян, які тривалий час ухилялися від призову.

1 жовтня розпочинається черговий призов на строкову військову службу громадян від 20 до 27 років. Призову на строкову службу у Києві підлягає 53 тисячі 133 людини.

Зараз вручили повістки 37 тисячам 629 особам. Вони повинні з'явитися у військовий комісаріат, пройти медичну комісію і, згідно з результатами огляду та відбору, пройти у відповідні навчальні центри.

При цьому всього в Києві планують закликати 634 особи, з яких в Збройні сили України будуть залучені 407 осіб, у Національну гвардію - 160, в Держприкордонслужбу - 39, у Державну спеціальну службу транспорту - 28.