У Києві на честь Бориса Нємцова назвуть сквер і встановлять пам'ятник

12 жовтня 12:55

У 2015 році Кличко обіцяв перейменувати на честь Бориса Нємцова Повітрофлотський проспект, де знаходиться посольство Росії. Сьогодні мова йде про сквер, який вже нібито визначили.

 

У Києві один зі скверів міста назвуть на честь російського політика Бориса Нємцова, вбитого в 2015 році, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Я не можу сказати, що з Борисом Нємцовим ми були великими друзями, але ми мали добрі відносини. Те, що сталося з Нємцовим, – це російські реалії, коли вбивають людей, які мають альтернативну думку. Впевнений, що це було політичне вбивство за його погляди та критику влади", - сказав Кличко з в ефірі телеканалу "Прямий".

Мер зазначив, що обговорював можливість перейменування об'єктів у Києві на честь опозиційного російського політика з його дочкою Жанною. І тепер це питання має розглянути Київрада.

"Впевнений, що це питання буде проголосоване. Ми вже визначили сквер і обговорили можливість встановлення пам'ятника. Найближчим часом ми ухвалимо рішення щодо цих питань", - сказав Кличко.

Російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений в ніч на 28 лютого 2015 року біля Кремля. Влада Москви відмовляються встановити меморіальну табличку на місці його вбивства на Великому Москворецькому мості.

У 2015 вересні року мер Києва Віталій Кличко говорив, що найближчим часом одна з київських вулиць носитиме ім'я Бориса Нємцова. При цьому він зазначив, що перейменують, швидше за все, Повітрофлотський проспект, де знаходиться посольство Росії.