У Києві біля будівлі парламенту розпочався мітинг

17 жовтня 10:58

На вулицях поблизу Ради сконцентрована велика кількість правоохоронців і техніки.

 

У Києві на площі Конституції, біля будівлі парламенту, розпочався раніше анонсований мітинг "За Велику політичну реформу", повідомляє "Укрінформ".

На сцені, встановленій напроти входу до Верховної Ради, виступають активісти політичних партій та громадські діячі. Вони тримають у руках прапори з символікою партій "Самопоміч", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Рух нових сил" Михеїла Саакашвілі.

Національна поліція та Національна гвардія України вже посилили заходи безпеки в урядовому кварталі столиці. Перекрито рух на вулиці Інститутській та біля перехрестя з вулицями Банковою і Садовою. Стоїть живий ланцюг правоохоронців, вулиця Інститутська з обох сторін огороджена металевим парканом. Також рамки металошукачів встановлені на вулиці Грушевського, на перехресті з вулицями Садовою та Липською, та на вулиці Шовковичній. Поліцейські здійснюють огляд особистих речей.

На узбіччях вулиць Грушевського та Інститутській перебуває велика кількість військового автотранспорту, патрульні автомобілі Нацполіції, пожежні машини та машини швидкої допомоги. Велика кількість правоохоронців зосереджена на площі Конституції біля входу в будівлю парламенту – тут перед мітингувальниками стоять кілька рядів силовиків. Військові групи розташовані також біля будівлі парламенту вздовж вулиці Грушевського.

Раніше співробітники правоохоронних органів оточили урядовий квартал в Києві у зв'язку з анонсованими раніше політичними акціями.

"Прохід на площу Конституції тільки через рамки. Будівля парламенту оточена подвійним ланцюгом Нацгвардії і поліції", – повідомив у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

Ініціатор протестів - екс-губернатор Одеської області та лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі. Окрім того, в акції візьмуть участь такі політичні сили як ВО "Свобода", Громадський рух "Хвиля", партія "Альтернатива", партія "Демократичний альянс", "Самопоміч", "Національний корпус" та партія "5.10", а також громадські організації Центр протидії корупції, "Чесно", "Автомайдан", Реанімаційний пакет реформ. Водночас "Батьківщина" приходити на протест відмовилася, хоча заявила про підтримку акції.

Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Народні депутати-учасники акції раніше заявили про те, що внесуть усі підняті на мітингу питання на розгляд Верховної ради 17 жовтня.