У Києві 8-9 грудня планується п'ять масових акцій – МВС

07 грудня 10:03

Для забезпечення безпеки залучать 3000 правоохоронців.

 

У Києві у неділю та понеділок, 8-9 грудня, заплановане проведення декількох масових акцій, у яких можуть брати участь декілька десятків тисяч осіб. Правоохоронці забезпечуватимуть публічну безпеку та правопорядок під час заходів, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Ми провели низку зустрічей із організаторами цих акцій. Наша позиція – усі вони не повинні переходити межу закону. У цілодобовому режимі вже розгорнуто роботу ситуаційного центру МВС. Ми будемо моніторити ситуацію і оперативно приймати рішення", - цитує Ярового пресслужба МВС.

За його словами, у зв'язку із перекриттям до свят Софійської площі, на вихідні буде відкрито для транспорту Хрещатик. Там працюватиме патрульна поліція для організації дорожнього руху.

Напередодні надійшло чотири повідомлення та одна інформація з інтернету від громадян та організацій про проведення акцій в центральній частині Києва. Для забезпечення безпеки залучать 3000 правоохоронців.

Своєю чергою, заступниця керівника Офісу президента Ганна Коваленко зазначила: "Ми розуміємо стурбованість суспільства. Для України це дійсно важливі міжнародні переговори, які відбудуться 9 грудня у Парижі. Їх не було декілька років, тому це створює певний ажіотаж і різні бачення цього процесу. Ми це також враховуємо і віримо у відповідальність людей, які збиратимуться під Офісом президента".

Як повідомлялося, Київ, Берлін, Париж і Москва підтвердили участь лідерів чотирьох держав у "нормандському" саміті 9 грудня в столиці Франції.

Голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що робочий варіант комюніке затвердили на початку вересня. За підсумками саміту лідери чотирьох країн повинні дати позитивну оцінку розведенню військ на трьох ділянках та обміну утримуваними особами, а також схвалити продовження роботи в цих напрямках. Про зміну положень або черговість пунктів Мінських домовленостей не йдеться.

Також Пристайко запевнив, що Зеленський не піде на поступки з ключових питань, що стосуються суверенітету і національної безпеки.

Детальніше про підготовку зустрічі читайте у статті Костянтина Єлісєєва "Паризький саміт нормандської четвірки: врятувати Україну від стратегічної помилки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".