У Керчі поновилися віялові відключення електроенергії

30 грудня 04:19

Офіційно електрику відключають не більш як на дві години на добу.

 

На гарячій лінії Керченського РЕС повідомили, що ліміт по місту електроенергії ніхто не змінював, а у зв'язку з холодами споживання електрики збільшилася, тому доводиться відключати райони міста.

"Відключення не більше, ніж на 2 години в добу. На жаль, графік відключень лише розробляється, тому надати його не можемо. Якщо відключили світло в одному районі, то через 2 години його включать, при цьому вимкнуть в іншому", - сказав оператор гарячої лінії КРЕС.

2 грудня відбувся запуск в окупованому Криму першої черги енергомосту. Згідно з неофіційною інформацією, через "енергоміст" з РФ на півострів зараз передається близько 100 МВт. При цьому російською стороною заявлені 350-400 МВт. Як зазначив екс-керівник "Укренерго" Костянтин Ущаповський, щоб прийняти значну потужність з Росії і розподілити її по Криму, недостатньо будівництва одного "енергомосту" – необхідно ще реалізувати дорогі інфраструктурні проекти на самому півострові. Зокрема, необхідно побудувати лінію електропередач 330 кВ від Керчі до Джанкоя та підстанцію "Кафа".

21 листопада Крим було повністю знеструмлено в результаті підриву пошкоджених електроопор в районі Чаплинки Херсонської області. Ці ЛЕП постачали півострів електроенергією.