У Кабміні призначили нового заступника міністра охорони здоров'я

24 грудня 14:30

Посаду обійняв Віктор Ляшко.

 

Кабмін призначив заступником міністра охорони здоров'я експершого заступника гендиректора Центру громадського здоров'я Віктора Ляшка, повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Наголошується, що раніше Ляшко був членом проектного офісу реформ при Міністерстві охорони здоров'я.

Відомо, що уряд також призначив держсекретарем МОЗ Інну Солодку. Солодка раніше очолювала юридичний департамент Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін звільнив в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, яка керувала відомством з літа 2016 року, і її заступників Павла Ковтонюка й Олександра Лінчевського. Посаду міністра охорони здоров'я зайняла Зоряна Скалецька. Її радниками стали Ольга Голубовська, Олександр Чумак, Дмитро Раїмов, Михайло Загрійчук, Андрій Гук, Андрій Семиволос і Олена Сімоненко.

У приватному листуванні, яка потрапила в об'єктив журналістів, депутат Михайло Радуцький назвав Скалецкую "своєю людиною". А очолюваний ним комітет звернувся до Рахункової палати Госаудитслужбу з вимогою перевірити роботу Міністерства охорони здоров'я за час роботи Супрун.

Заступник міністра охорони здоров'я Младена Качурец подала у відставку через три місяці після призначення, заявивши, що трансформація охорони здоров'я в міністерстві не продовжується, а процеси прийняття рішень є абсолютно непрозорими.