У кабінеті заступника генпрокурора виявили несанкціоновану "прослушку" – Сарган

19 серпня 15:59

В ГПУ вказують на НАБУ і Ситника.

 

У службовому кабінеті заступниці генерального прокурора України Анжели Стрижевської в суботу, 17 серпня, були виявлені несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби, повідомила в понеділок прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган. За її словами, у Генпрокуратурі пов'язують цей факт із справою про корупцію директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

"В суботу в службовому кабінеті заступника генерального прокурора виявлені несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби. На місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала цей факт. Ми пов'язуємо це з тим, що саме цей заступник - Анжела Стрижевська - є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол за Ситнику", - написала Сарган у Facebook.

За її словами, для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників Генпрокуратури необхідно дозвіл від заступника генпрокурора або від самого генерального прокурора. Відповідно, в цьому випадку повинен був бути дозвіл від керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - заступника генпрокурора. Однак ні один із заступників генпрокурора, генпрокурор або керівник САП таку "прослушку" не санкціонував, додала Сарган.

За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" у кабінеті заступника генпрокурора СБУ зареєстровано кримінальне провадження.

Прессекретарка генпрокурора також повідомила, що вранці у вівторок, 20 серпня, у Сарненському суді Рівненської області відбудеться чергове засідання щодо розгляду адміністративного протоколу, пов'язаного з корупцією, складеного на директора НАБУ Ситника за порушення ним обмежень при отриманні подарунків. Суд повинен заслухати свідків сторони обвинувачення і сторони захисту. Ситник повинен бути присутнім у приміщенні Солом'янського райсуду Києва для відеоконференції з Сарненським судом.

Як повідомлялося, 12 липня Нацполіція передала до суду адмінпротоколи про вчинення корупційного діяння директором НАБУ Артемом Ситником. За версією слідства, відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації.

12 липня речниця генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що поліцейський зачитав Ситнику адмінпротокол про корупцію на трасі під Полтавою, оскільки він нібито вчергове не з'явився на виклик у поліцію. Сам Ситник називав вручений йому адмінпротокол необґрунтованим, оскільки сам оплатив своє проживання на базі, а не одержав у подарунок.