У Херсонській області впіймали майора СБУ, який привласнив 100 тисяч грн

28 грудня 21:42

Він обіцяв одному громадянину допомогти "вирішити питання" про придбання квартири на публічних торгах.

 

Представники Військової прокуратури Херсонського гарнізону спільно з працівниками управління Служби безпеки України в Херсонській області затримали майора СБУ.

"Стало відомо, що майор М. у червні-липні 2014 року, перебуваючи у Новій Каховці Херсонської області, пообіцяв допомогти одному громадянину у вирішенні питання про придбання на публічних торгах квартири. Однак зловмисник і не збирався допомагати останньому в цьому ділі. Шляхом обману та зловживання довірою він заволодів грошовими коштами в сумі 100 тисяч грн, що належали потерпілому", - повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, інформує УНІАН.

Наголошується, що у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, яке передбачене частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні боротьба з корупцією виходить на новий рівень. Раніше було призначено керівництво всіх структурних підрозділів Антикорупційної прокуратури. Також у Антикорупційної прокуратурі проходить проходить конкурс на заміщення вакантних посад рядових прокурорів. Заявки можна подати до неділі включно.

30 листопада антикорупційним прокурором був призначений Назар Холодницький. Згодом він повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура почне роботу в повному обсязі після повного формування штату співробітників. Заступником Холодницкого став Володимир Кривенко. Варто відзначити, що кандидатуру Кривенко на цю посаду також рекомендувала конкурсна комісія з відбору кандидатів.

Рядові співробітники Антикорупційної прокуратури будуть отримувати з урахуванням різних надбавок близько 50 тисяч гривень в місяць. У керівників зарплата визначена в розмірі близько 60 тисяч гривень, у начальників управлінь – 65 тисяч. Глава відомства буде отримувати 80 тисяч гривень.