У Харкові та Люботині підірвали банкомати "Приватбанку": сума викрадених коштів встановлюється

19 липня 19:29

Інформація про вибухи надійшла до поліції з інтервалом 40 хвилин.

 

У двох містах Харківській області невідомі підірвали банкомати і викрали гроші. Інформація про вибухи у Харкові та Люботині надійшла до поліції о 3:40 і 4:20 п'ятниці, 19 липня, відповідно, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Під час огляду місця події на вулиці Вальтера, 6 у Харкові, де розташовується відділення "Приватбанку", поліція встановила, що причиною руйнування банкомату став вибух невідомої речовини в сейфі пристрою. Банкомат на вулиці Шевченка в Люботині було підірвано аналогічним способом. Інформації про постраждалих у результаті вибухів немає.

Сума викрадених коштів встановлюється. Речові докази вилучено і направлено на експертизу.

На відео з місця події в Харкові видно, що вибух серйозно пошкодив не лише банкомат, але й саме відділення банку. Грабіжники забрали не всі гроші: купюри номіналом 100 і 200 гривень розкидані по підлозі.

Поліція Люботина і Київського району Харкова зареєструвала кримінальні провадження за ч. 2 ст. 192 (умисне знищення або пошкодження майна) і ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу. Стаття передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

У ніч на 25 червня невідомі підірвали банкомат "Приватбанку" в селі Черкаське Дніпропетровської області. 17 травня було зруйновано і пограбовано банкомат у Підгородному, а 13 травня – на вулиці Передовій у Дніпрі. Про затримання підозрюваних у цих злочинах не повідомлялося.