У Харкові невідомий напав на мерію, вбито поліцейського

20 серпня 11:13

Поліція просить допомоги у встановленні особи нападника.

 

Вночі 20 серпня невідомий увірвався до будівлі міської ради Харкова, де відкрив стрілянину: нападник смертельно поранив патрульного поліцейського і наніс поранення одному з охоронців державної установи, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції Харкова.

Першими на виклик з місця подій прибув наряд патрульної поліції, який відразу ж потрапив під обстріл.

"Озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейським і поранив одного з правоохоронців. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили зловмисника. Від отриманого вогнепального поранення патрульний помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

У поліції повідомили, що отримали інформацію про стрілянину у будівлі міськради близько 00:37. За вказаною адресою негайно вирушив наряд патрульної служби. Біля будинку поліцейські виявили пораненого охоронця, поруч стояв невідомий, який відразу ж відкрив вогонь по патрульним. Одна з куль завдала смертельного поранення поліцейському.

"Незважаючи на зусилля медиків, поліцейський помер. Інший поранений знаходиться в стабільному важкому стані", - йдеться в заяві.

Зараз на місці події працюють керівництво ГУНП Харкова, слідчі, слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції, експерти-криміналісти. Поліція встановлює особу нападника і його мотиви.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

У свою чергу видання "Харків.Live" з посиланням на очевидців повідомляє, що перед тим, як зайти до приміщення мерії, нападник зробив близько десяти пострілів у двері будівлі і поранив охоронця. Відзначається, що пізніше злочинець був убитий на вулиці.

В результаті стрілянини, яку влаштував невідомий біля будівлі Харківської міської ради в ніч на понеділок, загинув 29-річний інспектор взводу №1 роти №2 батальйону №4 управління патрульної поліції в Харківській області Дмитро Кирієнко. У загиблого правоохоронця залишилися дружина і дворічна дочка.

Поліція просить допомогти встановити особу того, хто стріляв.

"На вигляд йому приблизно 40-45 років, зріст - 165-170 см, середньої статури, волосся темно-русяве, коротко стрижене, у чоловіка лобові залисини. Був одягнений у синю джинсову куртку, футболку синього кольору, чорні штани в стилі "мілітарі", чорні спортивні замшеві кросівки, сіру кепку", - йдеться в повідомленні.

Всіх, у кого є будь-яка інформація про цю людину, поліція прохання повідомляти її за телефонами: (057) 705-93-00, (050) 343-84-04, (050) 52-20-232, (057) 705-90-77, 102, або іншим зручним способом.

Читайте також: Кривавий уїк-енд в Чикаго: 13 людей загинули, 70 поранені

Нагадаємо, раніше троє невідомих пограбували ювелірний магазин-ломбард у Києві і, застреливши охоронця, втекли з місця злочину на автомобілі. Повідомлення про подію на вулиці Данила Щербаківського надійшло до поліції близько 20:00 неділі, 12 серпня.

За фактом пограбування ломбарду поліція відкрила два кримінальні провадження: за п. 6 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство) та за ч. 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.