У Харкові амністували винуватця смертельної ДТП, який знову сів п'яним за кермо

12 липня 17:21

У червні Андрій Полтавець вийшов на свободу за амністією.

 

Мешканець Харкова Андрій Полтавець, який отримав другий термін за їзду у п'яному стані, вийшов на свободу за амністією. Про це агентству "Укрінформ" розповіла завідувач сектором по зв'язках із ЗМІ і громадськістю Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мінюсту Ольга Кузнєцова.

Вона зазначила, що Полтавець відбував покарання у Хролевському виправному центрі №140 з 10 травня, а звільнили його 8 червня. За словами Кузнєцової, відомостей про те, де він перебував раніше, у неї немає.

Нагадаємо, що Андрій Полтавець у травні 2008 року, керуючи в стані алкогольного сп'яніння автомобілем Mitsubishi L-200, виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський шлях у Харкові і збив пішоходів. Внаслідок ДТП загинули шестеро людей, серед них двоє дітей та вагітна жінка.

Прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним у порушенні ПДР, що спричинило загибель людей й призначив 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортом на три роки.

У вересні 2015 року винний достроково звільнився з в'язниці. У 2017 році, незважаючи на заборону суду та вилучене посвідчення водія, чоловік сів за кермо, більш того, він знову перебував у нетверезому стані.

У грудні минулого року суд визнав винним 46-річного Андрія Полтавця в ухиленні від покарання, його засудили на 2 роки 9 місяців позбавлення волі. Але через закон Савченко його термін ув'язнення скоротився до 1 року 9 місяців.