У Харкові агента російської розвідки засудили до 12 років ув'язнення

19 листопада 13:39

СБУ припинило протиправну діяльність Логунова у 2017 році.

 

Харківський суд засудив до 12 років позбавлення волі агента російської розвідки Мехті Логунова, який збирав військову інформацію в Україні, повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

В РФ не задовольнили апеляцію захисту агента.

"18 листопада 2019 року Харківський апеляційний суд залишив без змін вирок Орджонікідзевського районного суду м. Харків, яким М. Логунова було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном 12 років", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативники СБУ припинили протиправну діяльність Логунова у серпні 2017 року. Протягом 2015-2017 років агент російської розвідки проводив збір різнопланової інформації, у тому числі із грифом "таємно", у військовій сфері та у галузі військово-оборонних розробок. Отримані дані агент передавав кураторам зашифрованим каналом зв'язку.

Раніше на Черкащині затримали агента російської спецслужби. Повідомляється, що завербований місцевий мешканець збирав та передавав кураторам закриту інформацію про обороноздатність України.

У вересні колишнього співробітника держконцерну "Укроборонпром" засудили до дев'яти років позбавлення волі за державну зраду і шпигунство на користь Росії. Обвинувачений визнав, що працював на розвідку Міноборони Росії з 2014 року. Його завербували в анексованому Криму.