У Харківській області загорівся храм УПЦ МП

14 квiтня 22:40

Під час пожежі у храмі обвалився купол. Цей момент очевидці зняли на відео.

 

В місті Люботин Харківської області загорівся Миколаївський храм Української православної церкви Московського патріархату. Під час пожежі у храмі обвалився купол, повідомляє "UA: Харків".

Повідомлення про пожежу надійшло на гарячу лінію "101" о 18:10 неділі, 14 квітня. До 19:40 пожежникам вдалося зупинити поширення вогню. Станом на 20:20, ліквідація пожежі тривала. В операції задіяні п'ять автоцистерн і автодрабина.

За попередньою інформацією, вогонь охопив 120 квадратних метрів приміщення. Інформації про постраждалих під час пожежі немає. Причина займання невідома, повідомили журналістам в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Коли пожежники приїхали на виклик, храм був закритий. Служба закінчилася о 15:30.

Момент обвалення купола палаючого храму очевидці зняли на відео.

Раніше в СБУ повідомили, що російські спецслужби шукають в Україні людей для підпалу храмів УПЦ МП за гроші.

16 лютого невідомі підпалили в Кривому Розі двері храму УПЦ МП в Кривому Розі та обписали стіни нацистськими написами. Того ж дня при спробі підпалу храму УПЦ МП в Запоріжжі було затриманоі трьох осіб.

18 січня у Спасо-Преображенський собор у Сумах кинули димову шашку. Наступного дня поліція повідомила, що встановила особи підозрюваних – ними виявилися двоє місцевих мешканців.