У ГПУ спростували зрив повернення лісів Пшонки і Арбузова державі

28 липня 15:15

У відомстві вважають, що ЗМІ поширили неправдиву інформацію, і стверджують, що розгляд двох справ по лісах Арбузова призначено на 9 вересня 2016 року

 

Генпрокуратура спростувала інформацію, що з'явилася раніше в ЗМІ інформації про зрив повернення державі лісових угідь екс-генпрокурора Віктора Пшонки, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова та інших внаслідок помилкових дій прокуратури не відповідає дійсності.

"Інформація, поширена деякими ЗМІ про нібито повернення державі землі і майна, пов'язаних з колишніми високопосадовцями, не відповідає дійсності", - повідомили в прес-службі відомства.

У ГПУ стверджують, що постановою Київського апеляційного господарського суду від 29.07.2015 повністю задоволені позовні вимоги Фастівського міжрайонного прокурора про розірвання договору та повернення у державну власність мисливських угідь Пшонки площею 15,3 га на території Фастівського району Київської області. Було встановлено, що вказане рішення прийнято Київською облрадою без узгодження з усіма власниками і користувачами суміжних земельних ділянок, а також з порушенням процедури припинення користування ДП "Фастівський" спірними угіддями.

Тому прокуратурою Київської області у Вищому госпсуді оскаржені судові рішення, якими відмовлено у задоволенні позову Фастівського міжрайонного прокурора про скасування рішення Київської обласної ради про надання у користування ТОВ "Укрмістобудпроект", яке пов'язують з Артемом Пшонкою, вищезазначених мисливських угідь площею 15,3 га

Крім того, за даними ГПУ, прокуратура "вживає заходів" по розірванню в судовому порядку договорів про надання отця Сергія Арбузова Геннадію 18,2 га лісової ділянки, розташованого в так званому Приміському лісництві, і повернення землі у власність. Розгляд відповідної справи Києво-Святошинським районним судом призначено на 9 вересня.

На цей же день призначено розгляд позову про повернення ділянки площею 30 га, яку оформив у власність наближений до Арбузова Андрій Лисичкін.

Раніше сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" було сказано про те, що Пшонка і Арбузов зберегли свої лісові угіддя під Києвом. Прокуратура Київської області пропустила строк позовної давності і вже не поверне державі 15 тис. га мисливських угідь Пшонки.