У Генштабі висловили готовність судитися з Матиосом

17 квiтня 21:07

Головний військовий прокурор хоче, щоб суд визначив порядок допуску військових прокурорів на територію частин.

 

У Генеральному штабі Збройних сил України вивчають позов головного військового прокурора Анатолія Матіоса до начальникп Генштаба Віктора Муженка. Матіос наполягає, що Муженко обмежив права військових прокурорів у доступі на територію військових частин.

"Офіційно надійшла позовна заява, вона опрацьовується. Вживаються заходи для забезпечення належного представництва інтересів Генштабу ЗСУ в суді", - повідомив начальник Управління Генштабу зы зв'язків з громадськістю Богдан Сеник, передає ZIK.

Він уточнив, що документ, який Матіос планує оскаржити в суді - це підписана Муженком телеграма з юридичним роз'ясненням порядку допуску працівників військової прокуратури на територію військових частин. У телеграмі, за словами Сеника, були зібрані витяги з чинних законів та нормативних актів, якими регулюється порядок доступу та дій військових прокурорів на військових об'єктах.

Нагадаємо, 17 квітня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що подав судовий позов до начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка. Матіос збирається оскаржити розіслане командирам частин роз'яснення про заборону допуску співробітників військової прокуратури на територію частин без письмового дозволу. Відповідачами у позові зазначено Муженка та юридичне управління Генштабу ЗСУ.