У Генпрокуратурі підрахували кількість викритих за рік хабарників

12 вересня 18:22

Лише за останній тиждень були виявлені дев'ять фактів отримання неправомірної вигоди.

 

Українськими правоохоронцями за рік викрито та задокументовано майже сім тисяч (6923) фактів отримання посадовими особами неправомірної вигоди, повідомляє речник ГПУ Андрій Лисенко. Лише за тиждень з 5 по 11 вересня було виявлено дев'ять випадків отримання хабара: працівниками Національної поліції, Державної виконавчої служби, депутатами різних рівнів, інспекторами Державної служби з питань праці, ДСНС і прокурором.

"Незважаючи на регулярне оприлюднення зафіксованих фактів хабарництва, не припиняють дивувати своє впертістю та принциповістю люди, які спокусилися на неправомірну вигоду. Розмір хабарів коливався від 5 тисяч гривень до 75 тис доларів США", - наголошує Лисенко.

Загалом від початку року понад дві тисячі (2385) обвинувальних актів щодо хабарників були скеровані до суду, 516 з них вже отримали вироки.

Нагадаємо, 4 вересня на хабарі було викрито виконуючого обов'язки голови Державної служби геології та надр України. За три тисячі доларів він обіцяв підприємцю сприяти в отриманні необхідних документів для проведення робіт із видобутку торфу. А наприкінці серпня на хабарі попалися двоє посадовців аеропорту "Бориспіль" - вони заробляли на "відкатах" з тендерів.