У ФСБ заявили про затримання двох українців з патронами на виїзді з Криму

03 листопада 13:55

Підтвердження цієї інформації від українських прикордонників поки немає.

 

Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання двох українців на виїзді з анексованого Криму, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ РФ у Криму.

Українців затримали на ділянці відповідальності російської прикордонної застави в місті Армянськ.

Як повідомляють у ФСБ, під час огляду автомобіля в салоні було виявлено магазин, обладнаний вісьмома 9-міліметровими патронами, які можуть призначатися для травматичного пістолета.

Наголошується, що патрони в авто через неуважність залишив приятель водія, з яким той виїжджав в околиці селища Коктебель постріляти з травматичного пістолета.

Крім того, у ФСБ заявили про те, що патрони від травматичної зброї в Крим на цьому тижні намагався провезти ще один громадянин України, який прибув з Миколаєва. Водій пояснив, що забув викласти патрони з машини перед поїздкою в Крим.

Як повідомила російська спецслужба, боєприпаси направили на експертизу, за результатами якої буде прийматися правове рішення.

Українські прикордонники поки не підтвердили цю інформацію.

Нагадаємо, що раніше ФСБ у анексованому Криму відкрила три кримінальні справи за звинуваченням у диверсіях на двох газопроводах і лінії електропередач біля Алушти. В середу, 1 листопада, окупаційна влада Криму повідомила про пошкодження двох газопроводів і опори ЛЕП. Без газу залишилися близько трьох тисяч осіб.