У Донецьку і Луганську заговорили про реанімацію кремлівського проекту "Новоросія"

28 листопада 13:54

"Новоросію" придумав Путін у 2014 році. На тлі останніх подій в Луганську цей термін може бути реанімовано.

 

Лідери терористичного угруповання "ДНР", що діє в окупованому російською армією Донецьку, хотіли б реанімувати проект "Новоросія" в рамках ОРДО і ОРЛО.

"Об'єднання в цілому можливо. Для цього потрібен оптимальний момент. На мою особисту думку, з одним керівництвом багато питань вирішувати набагато простіше і ефективніше", - заявив близького до Кремля виданню "Известия" голова "народної ради "ДНР" Денис Пушилін.

Прихильники "Новоросії" з'явилися і в нещодавно зачищеному Луганську.

"Ідея "Новоросії" обговорюється. У нас вже прийнятий конституційний акт про створення "Новоросії" в рамках конфедерації. В принципі як така ця структура на законодавчому рівні закріплено, але поки не видно, щоб вона серйозно запрацювала. Справа в Мінських домовленостях, дві республіки - їх підписанти. Якщо створити "Новоросію" зараз, то виникає відразу питання про Мінські угоди", - сказав заступник голови "народної ради "ЛНР" Дмитро Хорошилов.

Нагадаємо, що минулого тижня в окупованому Луганську відбувся військовий переворот, в результаті якого ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік на Росію. У зачистці Луганська брали участь як російські війська, так і сили угруповання "ДНР", які прибули до міста.