У Донбасі затримали нетверезого найманця російсько-окупаційних військ

13 лютого 15:14

Затриманого опитують співробітники відповідних органів зі складу ООС.

 

У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) у Донбасі затримали нетверезого представника російсько-окупаційних військ 1995 року народження. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у соцмережі Facebook.

Вказується, що минулої доби, 12 лютого, у смузі відповідальності однієї з мотопіхотних бригад ОТУ "Північ" затримали рядового окупантів Владислава Ста..енко. Він перебував у стані наркотичного та алкогольного сп'яніння. З собою бойовик мав адресну довідку та сумку з особистими речами.

Затриманого опитують співробітники відповідних органів зі складу ООС. Найманець дає свідчення про злочини окупаційної адміністрації в Донбасі. Відомо, що він служив на посаді навідника-оператора в підрозділах "першого армійського корпусу", зазначили у штабі.

Як повідомляли у СБУ, 2019 року за матеріалами контррозвідки було розпочато 239 проваджень за злочини проти основ національної та громадської безпеки: державна зрада (57), шпигунство (сім), посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (чотири), терористична та диверсійна діяльність (54). До різних термінів та видів покарання за рік було засуджено 90 осіб.