У Донбасі у березні загинули не менше 19 українських військовослужбовців – ОБСЄ

02 квiтня 11:17

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що ситуація в зоні конфлікту погіршується.

 

За підсумками березня 2016 на Донбасі загинули щонайменше 19 українських військовослужбовців, 128 отримали поранення. Такі дані наводить агентство dpa в суботу, 2 квітня.

Тільки 31 березня в результаті бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинув один військовослужбовець і вісім отримали поранення, 20 і 25 березня було по двоє загиблих. У той же час згідно з інформацією, оприлюдненою протягом минулого місяця Прес-центр штабу АТО, не всі втрати є бойовими. Повідомляється, що 29 березня один з українських військовослужбовців загинув у ДТП.

Нагадаємо, в січні поточного року загинули четверо українських солдатів. У лютому - вісім. Спостерігачі ОБСЄ стверджують, що ситуація на Донбасі погіршується і вказують, що обидві сторони конфлікту використовують важке озброєння, яке підлягає відводу згідно мінського домовленостями. Офіційно в зоні АТО діє режим припинення вогню.

Президент України Петро Порошенко під час візиту у Вашингтон минулими днями повідомив, що за час збройного конфлікту на Донбасі загинули близько 10 000 осіб, у тому числі понад 2,7 тисячі військовослужбовців.

Читайте також: Порошенко повідомив про 10 тисяч загиблих у Донбасі

У січні президент України Петро Порошенко повідомив, що за час АТО в Донбасі загинули 2269 українських військовослужбовців.

Бойові дії на сході України тривають з квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 9000 осіб.

20 листопада минулого року Генштаб ЗСУ озвучив офіційні втрати української армії за час АТО. З моменту оголошення антитерористичної операції в квітні 2014 року, загальна кількість бойових і небойових втрат української армії в 2014-2015 роках склала 2673 людини, 831 з яких загинули не під час виконання бойового завдання.