У Донбасі на КПВВ померли 29 людей

14 сiчня 22:29

Понад 300 осіб зверталися за медичною допомогою.

 

У Луганській і Донецькій областях за 2019 рік при перетині КПВВ померло 27 осіб, в основному це люди похилого віку. Про це повідомив представник українського омбудсмена в Донбасі Павло Лисянський у Facebook.

За його даними, також за 2019 рік бригади екстреної медичної допомоги здійснили 290 виїздів та надали медичну допомогу 301 людині.

"Сьогодні я повторно звернувся (надіслав листа до голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка та голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, з проханням розглянути можливість забезпечення постійної присутності бригад екстреної медичної допомоги на КПВВ Луганської та Донецької областей", - написав Лисянський.

Він зазначив, що постійна присутність бригад екстреної медичної допомоги на всіх КПВВ дозволить оперативніше надавати медичну допомогу людям.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню неодноразово повідомляла про штучне створення бойовиками черг на переходах між підконтрольними Україні і тимчасово окупованими територіями Донбасу. Це в свою чергу наражає на небезпеку життя і здоров'я мирних жителів.

Нагадаємо, у вівторок, 14 січня, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 2343 "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Детальніше про здобутки і втрати української армії в 2019 році читайте у статті Валентина Бадрака "Рік, що українська армія втратила" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".