У "ДНР" заявили про "участь західних спецслужб" у ліквідації Захарченка

15 вересня 13:17

Росіяни допомагають розслідувати вбивство ватажка "ДНР", заявив Пушилін.

 

В окремих районах Донецької області (ОРДО) заявили про те, що вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка нібито організували співробітники СБУ за участю західних спецслужб. За словами в.о. ватажка псевдореспубліки Дениса Пушиліна, "підозрюваний" у вбивстві затриманий та дав свідчення, передає онлайн-ресурс бойовиків ДАН.

Як заявив Пушилин, ліквідація Захарченка була проведена "за участю 5-го департаменту ДКР СБУ" і під час дослідження залишків вибухівки виявлено факти застосування "високих технологій", що нібито свідчить про участь у підготовці вбивства західних спецслужб.

Новий ватажок "ДНР" також заявив про те, що активну допомогу у проведенні розслідування надають "фахівці з Росії".

Нагадаємо, ввечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в Донецьку. Він помер у лікарні. Також загинув охоронець Захарченка. Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" та озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР".

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму". Разом з тим, у Кремлі заявили про те, що, незважаючи на смерть Захарченка, Росія не вийде з Мінських угод.