У "ДНР" українця засудили до 11 років колонії за "шпигунство"

15 листопада 12:43

Бойовики незаконного збройного формування звинуватили громадянина в тому, що він нібито надсилав інформацію СБУ.

 

Бойовики підтримуваного Росією незаконного збройного формування "ДНР" засудили громадянина В. Ф. Назаренко до 11 років ув'язнення, передають "Новини Донбасу". Українця нібито звинуватили у "шпигунстві" на користь Служби безпеки України.

У так званій "генпрокуратурі" НЗФ стверджують, що житель контрольованої бойовиками території Донецької області з травня по червень 2017 року фотографував для СБУ документи про проходження "військової служби" в "народної міліції ДНР".

Підконтрольний окупантам "суд" засудив його до відбування покарання в колонії суворого режиму.

22 жовтня українського журналіста і блогера, автора "Дзеркало тижня. Україна" Станіслава Асєєва засудили до 15 років в'язниці за рішенням так званого Верховного суду "Донецької народної республіки".

Станіслав Асєєв, відомий також під псевдонімом Станіслав Васін, з червня 2017 року перебуває у полоні бойовиків "ДНР". Керівництво так званої "республіки" спочатку спростовувало затримання Асєєва, а потім визнали, що його затримали та підозрювали у "шпіонажі". Журналіст жив у Донецьку та з початку окупації, писав для таких українських ЗМІ "Український тиждень", "Дзеркало тижня", "Радіо свобода".

У грудні 2017 року під час обміну утримуваними особами очікувався і обмін Асєєва, однак за кілька тижнів до обміну стало відомо, що бойовики відмовилися відпустити його.

17 серпня 2018-го на російському телеканалі "Россия 24" вийшов сюжет із назвою "Український журналіст-шпигун", в якому український блогер Станіслав Асєєв "зізнався" у співпраці з українською розвідкою.