У Дніпропетровській області затримали шість осіб за обладнання блокпоста на трасі

15 лютого 02:47

Затриманим інкримінують створення незаконного збройного формувань.

 

Поліція затримала шістьох осіб за підозрою в створенні незаконного збройного формування. Чоловіки в камуфляжі обладнали блокпост на трасі "Знам'янка – Луганськ – Ізварине" поблизу Новомосковська Дніпропетровської області. Правоохоронці вилучили у них кілька одиниць вогнепальної зброї і спецзасоби, повідомив прес-центр обласної поліції в четвер, 14 лютого.

У поліції стверджують, що спершу затримані заявили, що вони військовослужбовцы, але відмовилися надавати документи, називати свої імена та підрозділ. Потім сказали, що їх найняли для установки блокпоста, і вони чекають розпоряджень начальства.

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Якщо вину підозрюваних буде доведено в суді, їм загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Після атаки Росії в районі Керченської протоки, в результаті якої прикордонна служба ФСБ захопила три українських кораблі з 24 моряками на борту, в десяти областях України ввели воєнний стан, що діяі з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.

На в'їздах і виїздах в населені пункти, де діяв воэнний стан, поліція і Національна гвардія встановлювали блокпости.

Детальніше про підґрунтя введення воєнного стану читайте у статті Сергія Рахманіна "Колаптоїдний воєнний стан" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".