У Дніпропетровській області спалах коронавірусу в релігійній школі

10 квiтня 04:38

Якщо слідство встановить факт порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань, на винних чекає покарання від штрафу до позбавлення волі строком до трьох років.

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через спалах коронавірусу в протестантської біблійній школі християнської церкви "Нове покоління", що знаходиться в Першотравенську Дніпропетровської області, повідомляють у відділі комунікації ГУ Нацполиции в Дніпропетровській області.

За даними правоохоронних органів, було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу і проведено обшук в навчальному закладі, де, ймовірно, і почався спалах захворювання COVID-19.

"В ході обшуку були вилучені відеореєстратор зовнішнього спостереження, журнали відвідування, два системні блоки, вінчестери, флеш-носії, карти пам'яті, документація. Витяг інформації з електронних носіїв відбувалося при технічній підтримці співробітників кіберполіції. Обставини правопорушення будуть встановлені", - повідомили в поліції.

Наголошується, що винуватцям загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі строком до трьох років. Зараз тривають слідчі дії.

В даний час в Першотравенську поліцейські спільно з лікарями встановлюють коло осіб, які контактували з хворими COVID-19.

Читайте також: Спалах COVID-19 на Рівненщині: одна жінка померла

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, як Моз діє у випадках відмов лікарів проводити тестування на коронавірус.

Нагадаємо, карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня і 29 березня Кабмін посилив умови карантину: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 чоловік, відвідування громадських місць без медичної маски і т. д.