У Дніпрі розгорівся скандал через "кандидатів-клонів" у депутати — ЗМІ

25 червня 15:24

 

Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області відкрило 2 кримінальні провадження за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) і ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України проти оточення депутата Дніпровської міської ради Загіда Краснова, повідомляють "Українські новини".

За словами обізнаного джерела в поліції, у справі фігурують близькі помічники відомого депутата міськради.

"Вони організували процес пошуку і переговорів із людьми, імена і прізвища яких збігаються з одним із нині діючих депутатів Верховної Ради, для подальшої реєстрації "технічними кандидатами" проти парламентарія на найближчих виборах за грошову винагороду", - сказав на правах анонімності співрозмовник видання.

Джерело стверджує, що мова йде про Анну Мосьпан (активіст організації та однойменної партії Загіда Краснова "Громадська сила"), яка виступала основним переговірником, а також нині діючому районному депутата від тієї ж "Громадської сили" Олега Зінченко, який супроводжував її під час пересування по області.

За інформацією джерела в ГУ Нацполіції, поліція перевіряє і інші епізоди в зв'язку з незаконною діяльністю "активістів", наближених до депутата міськради Краснову у зв'язку з поданими раніше в Центральну виборчу комісію документи на реєстрацію "технічних" кандидатів у народні депутати громадян, з прізвищем та ім'ям аналогічними нині чинним парламентарію з Дніпра.