У Дніпрі депутата облради упіймали на хабарі в 12 тисяч доларів

10 вересня 19:34

За ці гроші чиновниця обіцяла "вирішити питання" із Держгеокадастром.

 

Правоохоронці виявили і задокументували факт одержання депутатом Дніпропетровської обласної ради неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч доларів, повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України. Чиновницю затримали під час передачі другої частини хабара у розмірі шести тисяч доларів.

Під час досудового слідства встановлено, що першу частину хабара жінка отримала від "громадянина К." ще навесні поточного року. За ці кошти вона обіцяла вплинути на рішення і дії посадовців Держгеокадастру в Дніпропетровській області та домогтися від них розпорядження на розробку проекту землеустрою і його подальшого затвердження.

За даними правоохоронців, депутат від фракції "УКРОП" також є засновником і директором ТОВ "Експерт-Груп". На сайті Дніпропетровської облради міститься інформація про депутата Тетяну Юревич, яка входить до складу комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства і є директором вищезазначеного підприємства.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про затримання чиновниці у межах статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Також планується повідомлення про підозру за ч. 3 статті 369‑2 Кримінального кодексу - зловживання впливом. Прокурорами готується клопотання до суду щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, 4 вересня на хабарі було викрито виконуючого обов'язки голови Державної служби геології та надр України. За три тисячі доларів він обіцяв підприємцю сприяти в отриманні необхідних документів для проведення робіт із видобутку торфу. А наприкінці серпня на хабарі попалися двоє посадовців аеропорту "Бориспіль" - вони заробляли на "відкатах" з тендерів.