У ДБР відкрили справу щодо можливого тиску Байдена на Шокіна

27 лютого 12:11

Відкрити справу ДБР зобов'язав суд.

 

Кримінальне провадження про тиск колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена на колишнього генпрокурора Віктора Шокіна зареєструвала Державне бюро розслідувань. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зареєструвати провадження ДБР зобов'язав суд. Справу відкрито на підставі заяви Шокіна.

"ДБР вніс до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення ", - сказав у четвер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат Шокіна Олександр Телешецький.

Нагадаємо, 29 січня, засновник експертної організації StateWatch і один з авторів ZN.UA Олександр Леменов опублікував фотографію Шокіна на борту літака, що летів до Берліна.

Особистий юрист президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в Twitter анонсував публікацію медичного висновку про те, що колишнього генерального прокурора України і "ключового свідка" Віктора Шокіна "ледь не вбили".

Зазначимо, що Шокін продовжує стверджувати, що його звільнили з посади під тиском Байдена, який погрожував заблокувати один млрд американської допомоги Україні. Нелюбов Байдена до Шокіна, за словами Джуліані, була нібито пов'язана з наміром генпрокурора розслідувати корупцію віцепрезидента США. В Україні це твердження неодноразово спростовували.