У ДБР розповіли про хід розслідування вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова

09 жовтня 13:44

Провели понад 30 обшуків, але зброю дотепер не знайдено.

 

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявив про те, що в листопаді може бути завершено досудове розслідування справи про вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова у місті Переяслав-Хмельницький. Про це він розповів у середу на брифінгу, інформує "РБК-Україна".

За словами керівника ДБР, на даний момент провели понад 30 обшуків, однак зброю, з якої застрелили дитину, досі не знайдено.

"Наразі зброю не встановлено, але цей факт не вплине на кваліфікацію злочину. Ми продовжуємо шукати зброю. У нас ще є час. На завершальному етапі експертизи. Ми сподіваємося, що відшукаємо зброю і в листопаді завершимо досудове розслідування, оголосимо підозри", - сказав Труба.

Крім того, він повідомив, що розслідуються можлива причетність поліцейських Переяслав-Хмельницького до приховування знаряддя вбивства, а також дії медиків під час надання допомоги дитині.

"Нами внесено відомості про можливе неналежне надання медичної допомоги медиками Переяслав-Хмельницької лікарні. Це поки встановлюється силами Нацполіції. І друге провадження – щодо можливих дій місцевих правоохоронців щодо неналежного реагування та переховування зброї", - поінформував Труба.

Як повідомлялося, 3 червня в київській лікарні, не приходячи до тями, помер п'ятирічний Кирило Тлявов. Смертельне вогнепальне поранення голови він отримав біля двору свого будинку у Переяслав-Хмельницькому 31 травня. За даними слідства, в дитину влучила куля, випущена п'яними співробітниками патрульної поліції, які стріляли по банках у сусідньому дворі.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави підозрюваним поліцейським. Встановлено, що на місці злочину було четверо – двоє поліцейських і двоє цивільних осіб, зокрема неповнолітній.

Детальніше про трагедію у Переяслав-Хмельницькому читайте у матеріалі Юлії Дузь "Запит на безпечне суспільство" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".