У чорнобильській зоні знову спалахнула трава

08 червня 23:28

Радіаційний фон на проммайданчику ЧАЕС залишається стабільним.

 

В районі села Копачі в чорнобильській зоні почалося чергове загоряння трави на площі 1 га, повідомляє прес-служба Державної інспекції ядерного регулювання. Загоряння було зафіксовано о 13:00 п'ятниці, 8 червня. До 14:00 пожежу було локалізовано на площі 0,8 га.

До гасіння пожежі було залучено 35 осіб і сім одиниць техніки. Пожежна авіація була приведена в стан бойової готовності.

"Радіаційний фон на майданчику ЧАЕС – без змін. Будь-яка загроза персоналу ядерних установок ЧАЕС на даний момент відсутня", - запевнили в Держінспекції.

Близько 11:00 вівторка, 5 червня, у Чорнобильській зоні зайнявся ліс. До вечора площа загоряння скоротилася з 15 до 10 га. Голова ДСНС Микола Чечоткін і прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнили, що радіаційний фон у Києві знаходиться в межах норми.

До вечора четверга, 7 червня, пожежу було ліквідовано. В операції з його ліквідації були задіяні 138 осіб і 25 одиниць техніки, у тому числі два літаки Ан-32П і вертоліт Мі-8. Пожежна авіація скинула на палаючий ліс понад 300 тонн води.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Знищення або пошкодження лісових масивів".

"Рудий ліс", який постраждав при вибуху на Чорнобильській АЕС в 1986 році, похований. На його місці виросли нові дерева. І саме вони, за даними джерела DT.UA, спалахнули у вівторок.