У Чорне море зайшов американський есмінець "Росс"

23 липня 02:36

Корабель візьме участь у навчаннях Sea Breeze-2016.

 

У п'ятницю, 22 липня, в акваторію Чорного моря зайшов ескадрений есмінець ВМС США "Росс", щоб приєднатися до міжнародних військово-морських навчань Sea Breeze-2016, повідомляє штаб Шостого флоту ВМС США.

"Ракетний есмінець класу "Арлі Берк" "Росс" (DDG 71) 22 липня пройшов Босфорську протоку в напрямку Чорного моря, щоб взяти участь у навчаннях Sea Breeze-2016", – йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що есмінець "Росс" виконує завдання, пов'язані із взаємодією з союзниками і партнерами в регіоні з метою підвищення ефективності військово-морських сил, підтримання регіональної безпеки і просування безпеки і стабільності в Європі.

Також повідомляється, що ескадрений эсмінець "Росс" буде знаходитися в Чорному морі відповідно до вимог Конвенції Монтре і норм міжнародного права.

Нагадаємо, навчання Sea Breeze-2016 будуть проходити 18-30 липня у північно-західній частині Чорного моря. У навчаннях візьмуть участь 13 країн: Болгарія, Грузія, Греція, Литва, Італія, Молдова, Польща, Румунія, Швеція, Україна, Туреччина, Великобританія та США.