У Чернівецькій області вводять обмеження на в'їзд та виїзд

01 квiтня 16:02

Пересуватися містом зможуть лише ті транспортні засоби, які обслуговують підприємства та організації, що забезпечують життєдіяльність області.

 

В межах карантинних заходів,спрямованих на мінімізацію поширення коронавірусної інфекції, в Чернівецькій області вводять нові обмеження, які стосуватимуться в'їзду та виїзду. Про повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Після прийняття відповідного рішення в'їхати в область зможуть лише ті, хто там проживає, а виїхати з неї – лише громадяни, які прямують додому.

Наразі невідомо, коли саме будуть впроваджені такі обмеження, оскільки в адміністрації не мають протоколу Державної комісії з ТЕБ та НС.

"Раніше обласна комісія з ТЕБ та НС звернулася в Комісію з проханням про введення особливого режиму в'їзду і виїзду в Чернівецькій області", - повідомляє пресслужба.

Також внаслідок прийняття рішення буде заборонено пасажирські перевезення. Рух дозволять лише для транспорту, який обслуговує підприємства та організації, що забезпечують життєдіяльність області. Також буде створено п'ять карантинних контрольно-пропускних постів: у місті Вижниця, в селі Оршівці Кіцманського району, в селі Звенячин Заставнівського району, в селі Атаки Хотинського району та в місті Новодністровську.

Нагадаємо, що за добу коронавірус діагностували у 120 чоловік. Всього в країні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 - летальних.

Відзначається, що дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Раніше повідомлялося, що абсолютна більшість українців, у яких виявили коронавірус SARS-CoV-2, молодші 60 років. Майже дві третини з них входять до віково групи від 30 до 60. Вік більшості з них (13,2%) від 60 до 70 років. 2,7% старше 70. Старше 80 і 90 років – 0,4% і 0,2% відповідно.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня. До цього режим надзвичайної ситуації діяв в областях, де були офіційно підтверджені випадки COVID-19.