У Чернігові начальник комендатури за хабарі пускав цивільних на військовий об'єкт

10 липня 10:42

Зокрема, військовослужбовець пропустив представників приватного підприємства на аеродром, щоб вони пограли там у пейнтбол.

 

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону затримала військовослужбовця, який за хабар пустив цивільних на територію військового об'єкту. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону.

Так, відповідальний за охорону колишнього військового аеродрому "Півці" начальник комендатури військової частини, яка підпорядковується Харківському національному університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба пропустив представників приватного підприємства на аеродром, щоб вони пограли у пейнтбол. За це він отримав 3 тисячі гривень, за 500 доларів він також посприяв в отриманні ділянки там у тривалу оренду.

Офіцера затримали у вівторок, 9 липня. Йому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у липні 2018 року двоє харківських руферів безперешкодно пробралися на територію танкового складу зі списаними та новими танками і виклали відео "прогулянки" в YouTube. Вони безперешкодно перерахували танки та забралися у бункер зі спорядженням.

Про ситуацію із захистом арсеналів ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Ічні: дурні не вчаться навіть на п'яти помилках" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".