У черкаській школі розпилили газ, 20 дітей відправили до лікарні

10 вересня 18:32

Одна дитина перебуває у стані середньої тяжкості.

 

У черкаській школі №29 сьогодні вдень розпилили агресивну газову суміш. На місце інциденту направили усі служби екстреного виклику. Як повідомляють у ДСНС, навчання в закладі призупинили, було евакуйовано 257 учнів. Приміщення, в якому сталося розпилення, провітрили.

Вказується, що за результатами обстеження, а також замірів повітря та ґрунту на шкідливі речовини, перевищень норм не виявлено, радіаційний фон у нормі.

Учнів школи обстежили на місці, з них 20 було госпіталізовано до дитячої лікарні. Станом на 16:15 на додаткове обстеження залишили 19 дітей: 18-ро перебувають у задовільному стані, одна дитина – середньої тяжкості.

На місці події працюють служби екстреного виклику, Головного управління Нацполіції в області, оперативна група Управління ДСНС, черговий караул 2-ї пожежно-рятувальної частини.

Зазначимо, що це далеко не перший випадок розпилення газу в українських навчальних закладах. Значна кількість таких випадків припала на минулий рік. Зокрема, у вересні 2018 року у Запоріжжі 28 учнів однієї зі шкіл потрапили до лікарні у зв'язку із отруєнням подразнюючою речовиною, яку розпилили із газового балону.