У Черкасах отруїлися понад 70 школярів

15 квiтня 16:01

Медики оцінюють стан дітей як легкий і середньої тяжкості.

 

У Черкасах 75 школярів отруїлись перцевим газом, майже половині з них надали допомогу амбулаторно, ще 38 учнів ушпиталили до обласної дитячої лікарні, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"37 дітей отримали медичну допомогу амбулаторно, а 38 учнів госпіталізували до Черкаської обласної дитячої лікарні. Стан дітей різний, але наразі загрози для їхнього життя немає", - йдеться у повідомленні.

Стан 23 ушпиталених медики оцінюють як легкий, інших 15 учнів – як середньої тяжкості. За даними міського Центру екстреної медицини та медицини катастроф, усі постраждалі школярі є учнями гімназії №1.

Як повідомив "18000.com" заступник мера Черкас Ігор Волошин, кілька перцевих балончиків у приміщенні гардеробної розпорошили самі діти. Вони стверджують, що взяли їх для самозахисту. Після розпорошення вмісту балончиків школярі почали кашляти, скаржитися на першіння у горлі та сльозотечу.

Водночас директор місцевого департаменту освіти Сергій Воронов зазначив, що ймовірна причетність до інциденту школярів – лише одна з можливих версій. Усі обставини з'ясовуватиме поліція.

"По системі "Електронної школи" всім батькам були відіслані повідомлення про ситуацію, частина батьків вже забрали своїх дітей. Навчальний процес у більшості класів триває. Ситуація повністю контрольована", - додав він.

Зазначимо, минулого місяця у школі №112 у Дніпрі 512 учнів з 904 не прийшли на навчання через погане самопочуття, 12 дітей опинились на лікарняних ліжках з діагнозом "гостра кишкова інфекція".

Поліція Дніпропетровської області (нині Січеславської – ред.) відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років позбавлення волі.