У центрі Одеси підірвали замінований автомобіль: одна людина постраждала

25 червня 01:38

Вибухівку підклали підклали під днище автомобіля з ірландськими номерами.

 

Під час вибуху в центрі Одеси постраждав керівник охоронної фірми "Самсон" Андрій Бабенко. Інцидент стався в 23:40 неділя, 24 червня. За попередньою інформацією, підклали вибухівку під днище припаркованого автомобіля з ірландськими номерами, повідомляє місцеве видання "Думська".

Як повідомили очевидці, Бабенко з дружиною і дітьми приїхав додому на автомобілі Mercedes чорного кольору у супроводі охорони. Коли директор фірми входить до під'їзду будинку, в якому він живе, прогримів вибух. За попередньою інформацією, Бабенко отримав поранення ніг, і його госпіталізували. Ні його дружина, ні діти під час вибуху не постраждали.

Охоронне агентство "Самсон", яке очолює Бабенко, охороняло скандального бізнесмена-криптовалютчика Романа Купера, якого місцеві ЗМІ та активісти звинувачували в створенні фінансової піраміди і спробах дестабілізації обстановки в місті в інтересах російських спецслужб.

Нагадаємо, увечері 25 жовтня 2017 року на вулиці Адама Міцкевича в Києві пролунав вибух, внаслідок якого постраждали п'ятеро осіб: член парламентської фракції "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, охоронець народного депутата, співробітник поліції охорони Руслан Кушнірук, політолог Віталій Бала, а також колишній співробітник юридичного департаменту МВС Михайло Мормиль і киянка Надія Тарасенко, які проходили повз. Від отриманих поранень Кушнірук і Мормиль померли.

За фактом вибуху на вулиці Міцкевича було відкрито кримінальне провадження за статтею 258 Кримінального кодексу України терористичний акт.