У Центрі громадського здоров'я назвали кількість померлих від грипу з початку епідсезону

14 сiчня 14:09

Перший летальний випадок зафіксували 31 грудня.

 

В Україні померло п'ятеро людей з початку епідемічного сезону від ускладнень грипу. Як повідомили сьогодні у Центрі громадського здоров'я, ніхто із померлих не мав щеплення від грипу.

"Із жовтня 2019 по 12 січня 2020 року від ускладнень грипу померли п'ятеро дорослих: дві жінки та троє чоловіків. Троє померлих зареєстровано на Житомирщині, по одному на Тернопільщині та Запоріжжі. Перший летальний випадок зафіксовано 31 грудня", - йдеться у повідомленні у Facebook.

За даними Центру, з 31 вересня по 12 січня захворіло 2,2 млн людей (5,8% населення), з них 1,5 млн – діти (68% від усіх захворілих). Майже 62 тисячі хворих госпіталізували.

У Центрі зазначили, що найкращою профілактикою захворювання є щорічна вакцинація. Це зменшує ймовірність захворіти та ризик серйозних ускладнень.

Раніше повідомлялося, що за прогнозами ВООЗ очікується спалах трьох основних та одного додаткового штамів грипу: H1N1, H3N2 (свинячий грип), В/Colorado і B/Phuket. Разом з тим, це не означає, що в Україні обов'язково почнеться епідемія свинячого грипу. Захворювання може вести себе непередбачувано, відкриваючись з несподіваного боку.

Про симптоми грипу та як уберегтися від захворювання читайте у нашому матеріалі "Сезон грипу 2019-2020 в Україні: симптоми та профілактика захворювання".