У "Борисполі" затримали матір ексдепутата Онищенка

26 липня 19:53

Жінка фігурує у справі про розкрадання газу.

 

Правоохоронці затримали фігурантку корупційної схеми з розкрадання газу, в організації якої підозрюють ексдепутата Олександра Онищенка. Про це інформує прес-служба САП.

"25 липня 2019 в аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірного учасника злочинної організації за розкрадання природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", який переховувався від слідства і був оголошений в розшук з серпня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що підозрюваним є мати Онищенка - 74-річна Інеса Кадирова.

Кадировій інкримінують п'ять кримінальних статей: створення злочинної організації, за вчинення злочину за змовою, привласнення та розтрата майна, створення фіктивного підприємництва та відмивання коштів в особливо великих розмірах. Їй загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням", почалося в грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016-го члени злочинної організації незаконно заволоділи грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу у розмірі понад 1,6 млрд, в результаті чого "Укргазвидобуванню" завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень.

Слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. На разі сім осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, знаходяться у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлені до суду, з них стосовно семи осіб набув чинності звинувачувальний вирок.