У Балуха підозра на виразку і панкреатит – адвокат

04 жовтня 00:04

Медики відмовляються відвідувати політв'язня в Сімферопольському СІЗО.

 

Адвокат українського політв'язня Володимира Балуха Дмитро Дінзе повідомив, що у його підзахисного спостерігаються симптоми виразкової хвороби або панкреатиту, передає "Крим. Реалії".

"Стан здоров'я Балуха, звичайно, поганий. У нього є проблеми з серцем і з внутрішніми органами. Також є підозри на виразку або панкреатит", - розповів Дінзе в середу, 3 жовтня.

Він також повідомив, що медики відмовляються відвідувати політв'язня в СІЗО Сімферополя.

"Фактично, ми зможемо повноцінно його обстежити тільки, коли він потрапить у колонію. Бо як засуджена особа матиме право на повний спектр медичного обслуговування", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, 16 січня Роздольненський районний "суд" анексованого Криму повторно засудив українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить близько 4,6 тисячі гривень. Його визнали винним у незаконному зберіганні боєприпасів. У березні Балуху на два місяці скоротили термін ув'язнення.

На знак протесту 19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. У травні він повідомив, що змінив формат голодування і почав приймати їжу: дві склянки вівсяного кисілю та 50-70 грам житніх сухарів на день. Окупанти забороняють родичам політв'язня побачення з ним, приховують інформацію про стан його здоров'я.

19 червня, протестуючи проти переведення до загальної камери, Балух оголосив сухе голодування.

ФСБ затримала Володимира Балуха у грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Правозахисники вважають, що він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановлений на його подвір'ї прапор України.