У анексованому Криму заарештували українського блогера

22 жовтня 23:35

Євгенія Гайворонського "суд" заарештував на 15 діб.

 

Підконтрольний Росії Мировий "суд" в Ялті заарештував на 15 діб ялтинського активіста, блогера і журналіста Євгенія Гайворонського. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Як повідомляється, 22 жовтня Гайворонського затримали російські силовики. Під час затримання його кілька разів ударили головою об поліцейську машину. Про подію Гайворонський встиг повідомити сестрі по телефону.

Журналіста звинуватили в ухилянні від лікування наркозалежності за статтею 6.9.1. російського Кодексу про адміністративні правопорушення (Ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії та (або) медичної і (або) соціальної реабілітації в зв'язку з вживанням наркотичних засобів).

Нагадаємо, раніше ялтинського журналіста затримували в березні 2019 року по звинучаенню у нібито зберіганні наркотиків. На початку березня в Ялті російські силовики обшукали будинок Гайворонського. У журналіста вилучили документи, електронну техніку, телефон і комп'ютер.

У лютому 2018 року Гайворонський повідомив про те, що його побили в центрі Ялти. За його словами, в той день він йшов на зустріч з читачем – поговорити про майбутній ремонт у міському парку.