Туск наступного тижня відвідає Україну

12 лютого 11:23

Очікується, що він виступить українською мовою як мінімум один раз.

 

Голова Європейської Ради Дональд Туск відвідає Україну на наступному тижні. Візит триватиме два дні - з 18 по 20 лютого. Про це повідомляє кореспондент брюссельського бюро "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. За даними журналіста, в рамках візиту Туск відвідає Львів і Київ.

"Дональд Туск відправиться в Україну 18-20 лютого. Відвідає Київ і Львів. Очікується, що він виступить українською мовою хоча б один раз", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 18 лютого міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять введення нових санкцій проти Росії через її агресії в Азовському морі. За інформацією джерел, крім членів ЄС, які давно зайняли жорстку позицію щодо Росії, включаючи Литву, Швецію, Велику Британію та Польщу, тепер введення додаткових санкцій підтримують Данія і Словаччина. Вони стверджують, що тиск з боку Франції та Німеччини не приніс результатів.

Берлін і Париж у грудні виступили проти нових санкцій, попросивши більше часу, щоб домовитися про звільнення українських моряків і їх трьох кораблів, захоплених в Керченській протоці.

За словами дипломатів, у зв'язку з тим, що московський суд продовжив арешт моряків до квітня, Німеччина і Франція будуть схильні підтримати більш суворі заходи. Зазначається, що Італія є одним з традиційних супротивників введення санкцій ЄС проти РФ. Це рішення вимагає одностайності серед усіх 28 країн-членів.

25 листопада російські спецназівці атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовця.